Monday, January 23, 2012

perempuan vs perempuan

asalamkum..hai..sudah lama tidak menulis..
bukan kerana sudah lupa diri ataupun 
lupa ingatan..hahah..ok2..itu merapu..
saya cuma sedikit sibuk..*hey erel.
apa yang kau buat huh??...
hehhe..entah laa..ok..today ada benda
yang na dikongsikan..korang pernah
dengar cerita perempuan bergaduh 
pasai lelaki..??kadang2 lelaki tu bukan 
nak sangat pun kat dia..tapi dia yang
lebih2..sampai boleh bermasam muka 
dengan orang disekeliling...ish3..tatawu 
na bagi nasihat macam mana dah..
kita na bagi nasihat lebih2..kita pun
tau yang kita ni tak perfect sangat..
tapi..haiishh..lu pikir laa sikit..kalau
kau dapat pun lelaki tu..belum tentu
dia akan jadi milik kau selamanya..
ALLAH boleh memberi dan mengambil apa
saja menurut kehendaknya..ingat tu..
yang lelaki tu pun satu hal..dulu
masa orang baru tu tak datang dalam
hidup kau..kau layan dia punya laa baik
bila dia dah suka kau tinggal macam tu je..
haiishh tak patut betul..ok..kepada perempuan
di luar sana..jangan la buat perangai macam
ni ok..korang tu sangat berharga..tidak
boleh dibeli dengan duit atau apa saja.
jaga diri korang baik2 ok..belajar sayang diri
sendiri sebelum nak sayang orang lain...
dan kepada lelaki..yang saya maksudkan
diatas ini yaa..jangan laa nak perasan hot sangat
ada banyak lelaki yang lebih baik dari kau ok..
:)))...entry ni bukan nak mengutuk ke apa ke..
just nak share dan bagi peringatan dekat korang
dan tidak lupa juga untuk diri sendiri..:))

No comments:

Post a Comment